Tőkehal falatkák lencse krémen
Casa Rinaldi

- Nehézségi szint: **
- Elkészítési idő: 25 perc
- 4 főre
Hozzávalók:
- 450 g sótlan tőkehal
- 200 g víz
- 100 g 00-ás liszt
- 2 g instant élesztő
- 400 g vöröslencse
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- sütő olaj
- petrezselyem
- rozmaring
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Távolítsuk el a bőrt a tőkehalról, és vágjuk nagy darabokra. Egy tálban keverjük össze a tőkehalat, a egy gerezd fokhagymát és egy evőkanál aprított friss petrezselymet.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és a borsot. Felöntjük egy kis hideg vízzel, és addig keverjük, amíg homogén, sima tésztát nem kapunk. Adjuk hozzá a tőkehalat és keverjünk össze mindent. Fedjük le átlátszó fóliával, és hagyjuk hűlni 20 percig.
- 20 perc múlva melegítsük fel a sütőolajat. 2 kanál segítségével formáljuk meg a hosszúkás fasírtokat és süssük meg. Gyakran forgassuk meg őket, és várjuk meg, amíg tökéletesen aranyszínűvé válik. Egy kis papír segítségével csöpögtessük le őket.
- A lencse krémhez adjuk a fokhagymát, az evőkanál olivaolajat, a rozmaringot megdinszteljük. Adjunk hozzá egy evőkanál paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk. 4-5 percig főzzük.
- Vegyük ki a fokhagymát és a rozmaringot, és keverjünk össze mindent, amíg sima krémet nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olivaolajat és egy pohár vizet a tökéletes állag eléréséhez.
- A lencsekrémet egy tésztanyomó zsák segítségével tálaljuk, majd rátesszük a tőkehal falatkát.