Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tőkehal falatkák lencse krémen

Casa Rinaldi
Tőkehal falatkák lencse krémen
  • Nehézségi szint: **
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • 4 főre

Hozzávalók:

  • 450 g sótlan tőkehal
  • 200 g víz
  • 100 g 00-ás liszt
  • 2 g instant élesztő
  • 400 g vöröslencse
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sütő olaj
  • petrezselyem
  • rozmaring
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Távolítsuk el a bőrt a tőkehalról, és vágjuk nagy darabokra. Egy tálban keverjük össze a tőkehalat, a egy gerezd fokhagymát és egy evőkanál aprított friss petrezselymet.
     
  2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és a borsot. Felöntjük egy kis hideg vízzel, és addig keverjük, amíg homogén, sima tésztát nem kapunk. Adjuk hozzá a tőkehalat és keverjünk össze mindent. Fedjük le átlátszó fóliával, és hagyjuk hűlni 20 percig.
     
  3. 20 perc múlva melegítsük fel a sütőolajat. 2 kanál segítségével formáljuk meg a hosszúkás fasírtokat és süssük meg. Gyakran forgassuk meg őket, és várjuk meg, amíg tökéletesen aranyszínűvé válik. Egy kis papír segítségével csöpögtessük le őket.
     
  4. A lencse krémhez adjuk a fokhagymát, az evőkanál olivaolajat, a rozmaringot megdinszteljük. Adjunk hozzá egy evőkanál paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk. 4-5 percig főzzük.
     
  5. Vegyük ki  a fokhagymát és a rozmaringot, és keverjünk össze mindent, amíg sima krémet nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olivaolajat és egy pohár vizet a tökéletes állag eléréséhez.
     
  6. A lencsekrémet egy tésztanyomó zsák segítségével tálaljuk, majd rátesszük a tőkehal falatkát.
Tartalomhoz tartozó címkék: Halétel

Keresés