Tiramisu
Casa Rinaldi

- Nehézségi szint: ***
- Elkészítési idő: 40 perc (hűtési idő nélkül)
- 4 főre
Hozzávalók:
- 400 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 50 g cukor
- 150 ml tejszínhab
- 3 tojás
- kávé
Elkészítés:
- Kezdjük a világ legkedveltebb olasz desszertjének receptjét a Mascarpone krémmel: A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a Mascarponet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és külön felverjük a tejszínt.
- Lassan adjuk hozzá a felvert fehérjét és a tejszínhabot a Mascarpone krémhez.
- Ha a krém elkészült, márthatjuk a Savoiardit kávéba, és egyenletesen elhelyezhetjük kedvenc sütőedényünkben, hogy elkészítsük az első réteget.
- Adjuk hozzá a Mascarpone krémet, és készítsünk egy másik réteget ugyanígy.
- Ha elkészült, 3-4 órát állni hagyjuk a hűtőben.
- Kakaóporral megszórva tálaljuk.