Tintahal fekete polentával
Casa Rinaldi

- Nehézségi szint: *
- Elkészítési idő: 40 perc
- 4 főre
Hozzávalók:
- 280 g tintahal saláta
- 200 g polenta fioretto
- 10 g tintahal tinta
- Aszalt paradicsom
- 1 l zöldséges alaplé (zeller, sárgarépa, hagyma, petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
- ELkészítjük az alaplevet, feltesszük a hideg vizet a tűzhelyre zellerrel, sárgarépával, hagymával, petrezselyemmel, néhány szem borssal és sóval. Forrástól számított 30 percig főzzük.
- A tintahal tintát oldjuk fel egy pohár vízben.
- A csomagoláson feltüntetett instrukciók alapján tegyük a polentát az alaplébe kevergetve fűzzük 5 percig.
- Adjuk hozzá a feloldott tintahal tintát, és főzzük tovább 35 percig.
- Tálaljuk a kész polentát tányérra, majd tegyük rá a tintahal salátát, aszalt paradicsomot.