Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Paprikás sült csirke piros pestoval

2023. 04. 04. 13:38:22
Paprikás sült csirke piros pestoval
  • Nehézségi szint: ***
  • Elkészítési idő: 40 perc (pácolás nélkül)
  • 4 főre
Hozzávalók:
  • 8 csirke comb
  • 180 g piros pesto
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 szárított paradicsom
  • 2 evőkanál sózott kapribogyó
  • 2 piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat a fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, a sózott kapribogyóval, a szárított paradicsommal, a citromlével egy tálban összekeverjük, majd olajjal, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük.
  2. Lefedjük a tálat, és betesszük a hűtőbe 6 órán át pácolódni.
  3. Serpenyőben, felhevített olajba tesszük a combokat és 6-7 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
  4. Ha megpirult hozzáöntjük a páclét és alacsony fokozaton 25-30 percig főzzük, alacsony hőfokon.
  5. Tálaljuk a combokat, pici pestoval meglocsolva.
Tartalomhoz tartozó címkék: Húsétel

Keresés