Paprikás sült csirke piros pestoval
2023. 04. 04. 13:38:22

- Nehézségi szint: ***
- Elkészítési idő: 40 perc (pácolás nélkül)
- 4 főre
- 8 csirke comb
- 180 g piros pesto
- 2 evőkanál citromlé
- 20 szárított paradicsom
- 2 evőkanál sózott kapribogyó
- 2 piros paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- A csirkecombokat a fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, a sózott kapribogyóval, a szárított paradicsommal, a citromlével egy tálban összekeverjük, majd olajjal, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük.
- Lefedjük a tálat, és betesszük a hűtőbe 6 órán át pácolódni.
- Serpenyőben, felhevített olajba tesszük a combokat és 6-7 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
- Ha megpirult hozzáöntjük a páclét és alacsony fokozaton 25-30 percig főzzük, alacsony hőfokon.
- Tálaljuk a combokat, pici pestoval meglocsolva.