Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fekete tintahal tintás rizottó, garnéla tatárral

Casa Rinaldi
Fekete tintahal tintás rizottó, garnéla tatárral
  • Nehézségi szint: **
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • 4 főre

Hozzávalók:

  • 320 g Vialone nano rizs
  • tintahal tinta
  • 20 friss garnélarák
  • fehér bor
  • hagyma
  • majoranna
  • extra szűz olivaolaj
  • Alaplé: 1 zeller, 1 sárgarépa, 1 hagyma

 

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát liván lepirítjuk.
     
  2. Hozzáadjuk a rizst és 3-4 percig pirítjuk.
     
  3. Felöntjük borral és addig forraljuk, míg az alkohol el nem párolog
     
  4. Hozzáadjuk az alaplevet, majd 5 perc elteltével egy kevés fekete tintahal tintát (kb 7 teáskanál).
     
  5. Folymatos kevergetés mellett főzzük további 5 percig.
     
  6. Öntsünk még pár csepp olivaolajat a rizottora és keverjük el.
     
  7. Tegyük tányérra, tegyük rá a garnéla tartárt, majd díszítsük néhány levél majorannával.
Tartalomhoz tartozó címkék: Halétel Rizotto

Keresés