Fekete tintahal tintás rizottó, garnéla tatárral
Casa Rinaldi

- Nehézségi szint: **
- Elkészítési idő: 25 perc
- 4 főre
Hozzávalók:
- 320 g Vialone nano rizs
- tintahal tinta
- 20 friss garnélarák
- fehér bor
- hagyma
- majoranna
- extra szűz olivaolaj
- só
- Alaplé: 1 zeller, 1 sárgarépa, 1 hagyma
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát liván lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a rizst és 3-4 percig pirítjuk.
- Felöntjük borral és addig forraljuk, míg az alkohol el nem párolog
- Hozzáadjuk az alaplevet, majd 5 perc elteltével egy kevés fekete tintahal tintát (kb 7 teáskanál).
- Folymatos kevergetés mellett főzzük további 5 percig.
- Öntsünk még pár csepp olivaolajat a rizottora és keverjük el.
- Tegyük tányérra, tegyük rá a garnéla tartárt, majd díszítsük néhány levél majorannával.